Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.torsdag 22. november 2012

Til Israel


I disse dager er det merkelig å se hvordan mange uttaler seg om situasjonen i Midtøsten. Mennesker som tydeligvis ikke har brukt mange minutter på å sette seg inn i historiske fakta og den kompliserte problematikken, har sterke meninger og rakker ned på den ene parten som må forsvare seg mot angrep, hver bidige gang.

Så kan man lese enkelte palestinske aktivister eller deres sympatisører sine direkte lavpannede, pubertale og ekstreme uttalelser på nettet, det er ikke til å tro at de vil fremstå i dette begredelige lyset, man kan lure på om det er unger eller voksne folk man har med å gjøre. At det dessverre, antagelig, faktisk er voksne folk kan saken med Auf-eren fra Hamar tyde på, hvor den folkevalgte Ap-politikeren Khalid Ahmed valgte å legge seg på samme lavmål i sine svar på jødehat-kommentarer på facebook.

Eskil Pedersen som ellers er opptatt av ytringsansvar og bekymret for radikalisering via kommentarer på nett, er derimot ikke særlig bekymret, når det er hans egne som er rasistene og jødehatere.

Jeg satt og leste igjennom kommentarer lagt inn på facebook-siden til miff hvor man skal markere en støtteerklæring til Israel lørdag 24. november. De som forsvarer palestinerne der var så vulgære, smakløse, kvalmende og pubertale at man blir sittende å lure på hvilke mennesker dette faktisk er. Når en person kommenterte at han ikke kunne komme fordi han var syk med kreft, kommenterer en av de lavpannede at han håpet han døde. Noen av de verste brukte tydeligvis falske profiler, mens andre så ut til å bruke sine virkelige navn, uten at det hevet nivået nevneverdig.


En av Norges mest kjente diktere, Inger Hagerup, kjent som både kommunist og sosialist, skrev et dikt til Israel da staten skulle feire 10-års jubileum. Det var på den tiden også sosialistene hadde sympati med jødene og deres situasjon. Sakte men sikkert har trenden snudd, uvisst av hvilken grunn, når man ser hvilket lysende hat man opererer med overfor jøder og staten Israel. At israelerne kjemper for sitt liv mot et blindt og voldsomt hat fra mange av Muhammeds etterkommere, grunnet arven fra ham og hans omtale av jøder, vil man ikke se. Hadde palestinerne ønsket fred, så hadde de hatt sin egen stat for lenge siden, hadde Israel kunnet stole på dem, kunne de gitt fra seg landområder så de kunne opprettet en stat, men så lenge de mener at den palestinske staten skal inneholde også Israel, kan Israel selvsagt ikke gi mer enn de allerede har gjort. At de ga fra seg Gaza har ført til et jevnt regn av raketter, opp med hånden den som mener at en selv ville akseptert dette fra ens naboer.


Til Israel

På lidelsens glødende sletter
har Abrahams ætt vandret frem,
slekt etter slekt over denne jord
som kalles menneskets hjem.

Plaget, hånet, fornedret,
jaget fra sted til sted
bar de med seg en tusenårsdrøm
om fedrenes jord og om fred.

Selv når alt ble tatt fra dem
fikk de bevart sin sjel
i lengselens veldige ørkenrop:
Israel! Israel!

Vann kan en slå av klippen
bare en eier tro,
og fedrenes land kan gro i et sinn
som næres av tårer og blod.

En hær av usynlige skygger
erobret det sten for sten
med sine bitre og brennende bønner.
Fred være med deres ben.

Fred med den loslitte vandrer
som trasker i regn og vind
og stanset beskjedent ved hvermanns dør
og sjelden fikk slippe inn.

Fred med den edle forsker,
gammel og mild og klok,
som så på sin morder med undrende blikk
og lukket igjen sin bok.

Fred med hvert navnløst offer,
med henne eller med ham.
Vi kjente dem ikke og glemmer dem aldri.
De er vår menneskeskam.

Og fred med hver drøm som bygger
det levende Israel.
Velsignet det folk som kan tåle alt
uten å miste sin sjel.

Inger Hagerup

15 kommentarer:

 1. "Sakte men sikkert har trenden snudd, uvisst av hvilken grunn"

  - Infiltrasjon. Mange er de norske sosialister som gladelig, om enn uvitende, lar seg manipulere og brukes av Israels fiender som har funnet fotfeste og som dessuten brødføs av oss her i landet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja men hva er det som gjør at de ikke ser det så mange andre ser? Tror nok faktisk at mange ser, men ikke våger, for det er for kontroversielt å markere støtte til Israel, faktisk også tildels farlig. Ubehagelig blir det i alle fall, i forhold til fanatiske venner som ha kjørt seg totalt inn på et spor, bedre å tie da, for husfredens skyld. Mange har dessuten ikke satt seg inn i den kompliserte saken, men går for den enkle propagandaen.

   Slett
 2. Aldri fred

  Husk at "fred" er ikke fred, men underkastelse. Underkastelse for totalitær muhammedideologi. Med denne erkjennelsen må man lese om tilhengernes evinnelige uttalser med henvisning til "fred".

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange som ikke skjønner det ja.

   Slett
 3. En dag er det juletreet
  ..en annen dag, gym

  En skole i Genève dropper gymmen, av hensyn til moskeen som ligger i nærheten.
  - Å..? Hvordan det? Jo, for tre år siden ble studentene i gymtøy antastet av "de troende" i moskeen.

  Hafid Ouardiri, talsmann for moskeen, mener læreren er kommet frem til en fornuftig avgjørelse.
  "Vi lever i et multikulturelt samfunn hvor det er viktig å respektere hva hver og en vil holde hellig."

  Bedre å forebygge, og unngå provokasjoner, mener moske-talsmannen. Aldri godt å vite hva som kan skje når kvinner løper rundt i gymtøy. Midt i Europa, vil jeg legge til.

  Talsmannen minner imidlertid om at "de troende" ikke på noen måte må diktere hvordan vestlige skal leve.

  Saken står i Genèves mest leste avis, GHI.
  http://www.fdesouche.com/335035-geneve-eleves-interdites-de-gym-pres-de-la-mosquee
  http://www.ghi.ch/le-journal/geneve/eleves-interdites-de-gym-pres-de-la-mosquee#comment-1085

  SvarSlett
 4. Det er ikke stuerent å kjempe for hva VI vil holde hellig da, men det er vel heller ikke så viktig det. Vi klarer oss vel på et vis uten demokrati, frihet, likestilling og trygghet.. alt blir en vane.

  SvarSlett
 5. "Det er ikke stuerent å kjempe for hva VI vil holde hellig da"

  Etter min mening er dette et tragisk symptom på at vårt tidligere velfungerende samfunn er satt ut av spill på viktige områder, bl a på områder hvor vi selv fremholder hva som er hellig i vårt samfunn.

  Andre enn våre egne interesser, har gått inn og styrer etter hva "de" anser som "hellig".

  I Norge er det er vel faktisk, kulturdepartementet som også har ansvar for sport og idrett..! Så når den norske regjering har innsatt en muslim på toppen av dette departementet, så må man jo spørre seg hva dette vil innebære på de områder hvor muhammedkulten kommer i konflikt med norske verdier.  SvarSlett
  Svar
  1. Hun har jo allerde hevdet at arrangerte ekteskap er like legitimt som å gifte seg av kjærlighet.. det var jo en strålende start.

   Slett
 6. Israels nye ambassadør til Norge
  Naim Araid

  For å tilpasse seg den ekstreme, tiltagende importerte antisemittisme til Norge, har Israel nå forsøkt en ny vri ved å unngå å sende en jødisk ambassadør til Norge.

  I stedet har de valgt som ambassadør Naim Araid, en professor som er druser.

  "- I Israel har vi kopiert mye av det norske demokratiet, som vi ser opp til. Men nå er det i fare. Hvis en gruppe vil demonstrere for Israel, er de redde. Hvis noen vil gjøre det samme for Palestina, er de ikke redde. Om fem år er det dere som er redde. Dere må ikke være naive, dere er en del av verden, sier han," til NTB i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. I Danmark er det de som vil sette opp juletre som er redde...

   http://www.document.no/2012/11/rader-beboerne-til-a-droppe-juletre-pga-frykt-for-brak-mens-formannen-flytter-etter-angrep/

   Slett
 7. En Rosetta-sten
  "Hva er Islams sanne natur?"

  Professor Bill Warner, i norsk oversettelse, ser på 1 400 års barbari, og poengterer pedagogisk og meget interessant hva vi har å forholde oss til, enten vi vil eller ei.

  SvarSlett
  Svar
  1. Best å stikke hodet i sanden..

   Slett
 8. "Hvordan endret Nord-Afrika seg fra å være europeisk og kristent til arabisk og muslimsk?"

  Samme professor Bill Warner utreder spørsmålet i Rosetta-linken.

  SvarSlett
 9. Det var vel neppe ved hjep av sverd..

  SvarSlett
 10. - Redd?
  "Hvorfor vi er redde"
  - Bill Warner forklarer

  Bøkene hans er basert på fakta, forklarer han, men det holder ikke. De må selges, og de må selges på følelser. Følelser trumfer fakta.

  SvarSlett