Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.søndag 22. mai 2011

Nytt hus..kanskje?

Som jeg tidligere har nevnt så går vi med planer om å bygge nytt hus.
Tomten det er snakk om er en fin tomt nær sjøen med nydelig utsikt, jeg synes derfor det er viktig å kunne nyte denne utsikten mest mulig, og jeg har pløyet huskataloger til øyet ble relativt stort og ganske så vått, men det er vanskelig å finne noe som er perfekt, umulig faktisk.

Så da får man tegne selv.

Jeg har grublet og tenkt, tatt noe fra et hus jeg liker og noe annet fra andre hus. Jeg vet ikke hvordan arkitekter vanligvis arbeider, hva de begynner med, men jeg valgte å få på plass formen på huset sånn noenlunde først, og så gå for planløsninger etterpå.

I begynnelsen tenkte jeg helst tradisjonelt hus, men etterhvert har jeg fått mer sans for den moderne stilen. Flatt tak kan være flott, men på Vestlandet er man rimelig sikker på vannlekkasje på sikt om man velger dette, så vi får nok la det skrå.

Jeg vil ha en stue med store vinduer hvor man kan sitte og nyte både de fine dagene og dagene med regn og ruskevær, og jeg vil ha terrasse i nærheten av stue og soverom, så man kan åpne døren og få inn godt med frisk sjøluft når man føler for det.

Så langt er dette det jeg har kommet opp med. Taket er dog ikke helt i henhold til mannen sine maleønsker, det blir veldig høyt opp, så jeg har testet ut at taket skrår ned i forkant, men egentlig liker jeg best denne varianten. Det runde vinduet synes jeg er fint, men hvor mye det vil koste i praksis har jeg ikke sjekket ennå, er redd det kan bli i overkant dyrt.

Så alternativene med tak som skrår annen vei er noe som dette:

Planløsning hovedetasje, antagelig oppe, hvis det er skrå tomt, dette er vi ikke helt sikre på ennå, den ser ut til å være i grenseland.


Når jeg følte at det utvendige var noenlunde på plass kom det til det innvendige. Det var jammen også et puslespill med et uant antall biter som ikke var helt lett å få plassert. Man bør kunne bo på ett plan (livsløpstandard) og rommene bør jo være plassert fornuftig i forhold til hverandre. Gang synes jeg er et unødvendig konsept, så jeg ønsker å kaste bort minst mulig plass på det, åpen kjøkkenløsning er jeg ikke spesielt begeistret for, matlukt over hele huset, og gjester som må se på skitne panner mens de spiser, ser jeg liksom ikke sjarmen med.

Så foreløbig er dette det jeg har kommet frem til. Siden det nåværende husets herre er på reis for tiden, og ja, for de som måtte lure, kofferten forsvant denne gangen og, og dukket først opp på den tredje dag, så er det vel fare for at det blir større eller mindre modifikasjoner her. Men, for å komme ham i forkjøpet, så har jeg tegnet inn kjellerstue/hifi-rom/bibliotek, selv om teksten kanskje blir noe grøtete på tegningen..

Mye gjenstår, vidu har jeg ikke fått tegnet inn overalt, dører er av og til bare en åpning, noen dører blir skyvedører og.

Om man klikker på tegningene får man opp et større bilde, men  jeg fikk bare til å lage bmp-filer fra autocad, så kvaliteten er ikke så bra her.


6 kommentarer:

 1. Så spennende! Vi er i gang med bygging av vårt hus, det blir i samme sjanger som ditt drømmehus;)

  SvarSlett
 2. Høres bra ut! :-) Ja det er spennende, mye å tenke på, og når man ikke er arkitekt er det mange feller å gå i, så jeg får nok rådføre meg med en når vi har bestemt oss litt mer. Men det er jo en start.

  SvarSlett
 3. Visste ikkje at du var arkitekt :-)

  -m-

  SvarSlett
 4. Nei, det visste ikke jeg heller. Kanskje jeg skulle skifte beite? ;-)

  SvarSlett
 5. Dette ser bra ut! Gleder oss til å komme på besøk der! :)

  SvarSlett
 6. :-) Dere skal bli blant de første som blir invitert. Får se hva en viss herre sier nå da, når han kommer hjem i natt om askeskyene tillater det.

  SvarSlett