Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 24. mai 2011

Hva i alle dager er det som skjer...

...med norske aviser?

Greit nok, aviser i Norge er ikke mye å skryte av. For å være ærlig er de både politisk venstrevridde og rett og slett elendig på nyhetsformidling, antagelig fordi de er mer opptatt av sladder og vås, og etter prinsebryllupet borte i England er det blitt, om mulig, enda verre.

Dagbladet har oppdaget en rumpe, og den må de jaggu skrive om flere ganger daglig!

Er det mulig!?!?
Er det bare 14 år gamle gutter som jobber i denne avisen, har de ambisjoner om å havne på nivået UNDER Se&Hør og FHM?

I dag var overskriften "Disse rumpene er ikke lenger bra nok" med undertittel: "Du gjetter sikkert hvem som er den nye inspirasjonen"

Nei, jeg klikket meg ikke inn på saken, men min kvinnelige intuisjon og min slitne hjerne sier meg ganske klart hvem saken handler om.

Vi snakker altså AVIS her, også kalt nyhetsformidler, media, den fjerde statsmakt, ja flott skal det være, men hva i alle dager er nyheten ved å snakke om en, frem til nå, ukjent søsters rumpe?

Andre overskrifter om denne veldig viktige saken Pippa, med og uten rumpe, er:

"Vil ha rumpe som Pippa"
"Når enden er god"
"Pippa skal drive lobby-virksomhet for eksen"
"Kongelig stil"
"Sjekk Pippas Mette-Marit-stil"
"Her er Pippa på tur med gammel flamme"
"Hete Pippa skaper billigkjole-hysteri"
"Pippa og Kate i klær fra Zara"
"Denne rumpa har over 90 000 facebook-fans"
..tror jeg stopper der, det føles liksom som mer enn nok nå, og dette var bare hos Dagbladet, VG har ikke vært helt tapt bak en vogn her de heller.

Og hva driver så ellers VG med for tiden?
Jo personlig hets og latterliggjøring av politikere de ikke liker. I flere måneder nå, virker det i alle fall som, har man sett nye "morsomme" innslag i serien hvor man harselerer med Siv Jensen. Det tar jo ikke slutt heller. Er det Norges største (grøss!) avis sitt ansvar å drive hets mot ett bestemt parti, og nå også deres leder? Jo, tydeligvis.

Vi trenger virkelig en diskusjon om norsk presse. Hvordan kan man leve med at Dagbladet og VG med sin sladder-og hets-journalistikk er to av landets største og riksdekkende aviser?

Det er selvsagt opp til hver enkelt å la være å kjøpe dette mølet, selv har jeg drevet min personlige boikott mot lavmålet i mange år, mine penger skal ikke gå til å sponse dette, og nettet er gratis, så å lese nyhetene deres gratis er til å leve med, og gremmes av...

Det er ingen linker til relevante innlegg i denne saken, det er en grunn til det.
VG1
VG2  

6 kommentarer:

 1. Heilt enig!
  (Rumpa til pippa tar all fokuset vekk fra fotballen!)

  SvarSlett
 2. Nesten. Men det er noen greier med noe utroskap og en fotballspiller så vidt jeg har sett på overskriftene, bra de oppdaterer oss på dette!

  SvarSlett
 3. Hvis Pippas stump virkelig er så facinerende at den tar fokuset bort fra foppall!?? Ja da er jeg en svoren tilhenger av damens yndige endeparti!

  Jeg er nå redd at foppall er en så menneskefiendtlig aktivitet at selv Pippas "ass" ikke er nok til å legge foppallen død! Det er lov å håpe selvsagt, og mens jeg venter på at så skal skje,fordriver jeg tiden med å se på bilder av nevnte dames omtalte kroppsdel! Det er noe mer interesant enn å se på maling tørke, ikke mye, men en klar vinner om man må velge! ;-))

  Spiralis.

  SvarSlett
 4. Er nok redd for at det blir stump + foppall, og at det er de mer viktige sakene som taper.

  Det er jo tross alt en rekke ukjente skuespillere fra USA man skal skrive om og, folk skiller seg og får unger, det er ikke måte på hva de journalistene må grave seg frem til viktig info om for å holde oss oppdatert... ;-/

  SvarSlett
 5. Men det er jo slik at hvis du ikke liker at noen lytter til musikken, glad som trist, lag en masse støy. Vi er nok lettere å styre da, sløvet og sløret

  SvarSlett
 6. Ja støy er det definitivt nok av. Viktig å få fokuset vekk fra de viktige sakene og lede oss inn på den hjerneløse sti. Jeg prøver etter beste evne å trø utenom, dvs. ikke lese disse sakene, men det er nok av andre som bare må klikke seg inn og gi respons på den måten.

  SvarSlett