Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.tirsdag 31. mai 2011

Design meg her og design meg der..Siden jeg er i nytt-hus-modus for tiden, ble det til at jeg bestilte et abonnement på Bonytt etter gammelt. Jeg holdt bladet for mange år siden, men det ble i overkant mye Alessi-kanner i enhver kjøkken-reportasje, så jeg sa opp abonnementet da jeg gikk lei av alle klisjeene.Kan ikke si jeg er så veldig imponert, kan jo nevne at husets herre heiv seg på tilbudet om et annet interiørblad, Bo bedre heter visst det, så for tiden får vi to, og det er stort sett det samme det går i, sære, stygge og dyre ting og møbler, som ikke er gode sitte i.

Og klisjeene... gjesp. Som nevnt var Alessikannen, (som er flott, jeg elsker min Alessi-kanne) en stadig gjenganger. Men jeg syntes det ble litt unaturlig at den stod på enhver komfyr i enhver kjøkkenreportasje i ethvert blad, den gang for mange år siden da jeg holdt bladet sist. Nå er den erstattet av nye klisjeer, nemlig Arne Jacobsens 7er stol og Eames-stolene, enten må man tydeligvis ha den ene, eller så må man definitivt ha den andre, om man skal få Bonytt på besøk.


Joda stolene er stilige de, men de er ikke spesielt gode å sitte på.
Jeg har sittet en god del på begge to, den første er ubehagelig, man skal ikke sitte lenge på den 7er stoler før man vrir seg og ønsker seg langt vekk, på et kurs på jobben måtte jeg rett og slett gå og hente en vanlig kontorstol fordi 7er-stolen jeg satt på var for vond.
Og Eames-stolen, vel det sier seg vel nesten selv, stolen er i plast og man blir utrolig klam av å sitte på den stolen, noe man selvsagt ikke vil oppdage før man har kjøpt stolen og sittet en stund på den..
Jeg bare advarer.


4 kommentarer:

 1. Uhu, dette er å banne i kirken... Jaja du har vel i det minste tenkt til å lyst og lettfordøyelig gulv - ikke rødt?

  SvarSlett
 2. Ja jeg antar dette er direkte ufint, mange blir nok såre nå, men noen kan jo spare en del penger og ergrelser på advarselen.. ;-)

  Rødt gulv er stilig det, ellers er jeg jo glad i blått, har sans for sterke farger, men det kan lett bli litt mye. Uansett blir det alltid bare rot og kaos rundt meg, så min kjære mann fatter ikke hva jeg skal med interiørblad, jeg som ikke klarer å holde det ryddig en gang...

  SvarSlett
 3. he he! Ein skal ikkje kjøpe design fordi det er design, iallfall. Heller ikkje fordi dei SER stilig ut nei.
  Med mindre ein har såpass stor hus at ein har plass til ein design-avdeling, og ein litt meir behagelig avdeling. :)

  SvarSlett
 4. Nei tror nok mange tror at design automatisk også er bra, mye fordi det også er dyrt selvsagt. Men man kan bli skuffet der ja.
  Alltid vanskelig å teste møbler, man bør helst sitte en hel kveld i en sofa eller stol for å virkelig få følelsen av hvordan det er, men hvem tester vel så grundig..? ;-)

  SvarSlett