Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.søndag 27. mars 2011

Søtt og sunt, men ikke for godt til å være sant.

For en stund siden skrev jeg om stevia, som et alternativ til sukker. Jeg hadde lest om stevia, men ikke smakt stevia... det har jeg gjort siden, og vel, skal man være så ærlig som man faktisk bør, så likte jeg ikke smaken noe særlig, det var en ganske sterk bismak som det tok lang tid før man ble kvitt.

Men siden den gang har jeg oppdaget sukrin.

Sukrin smaker mye mer som sukker, ser ut som sukker, og i følge reklamen :

* Null kalorier
* Skader ikke tennene
* Smaker og ser ut som sukker
* 100% naturlig - finnes i bl.a. frukt
* Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)
* Virker som antioksidant i kroppen

Sukrin har jeg altså prøvd, og som strøsukker på youghurt naturell f.eks smaker det akkurat som sukker. Det eneste negative vil jeg vel si er prisen, som er 69 kroner for en pose på 500 g. Men om man ønsker å leve sunt og holde seg unna sukker så er dette er svært bra alternativ.

Her er mer info om sukrin:

"Sukrin inneholder ingen karbohydrater eller kalorier som tas opp av kroppen, og er derfor et godt valg for de som vil passe vekten. Sukrin er faktisk det eneste volumgivende søtningstoffet som har null kalorier. Andre naturlige sukkererstatninger som fruktose, maltitol og xylitol (bjørkesøt) har mellom 2.4 og 4 kalorier per gram.

Studier viser at Sukrin ikke påvirker blodsukker- eller insulinnivået i kroppen. Det betyr at Sukrin trygt kan brukes av diabetikere. Det er også gunstig ved ADHD, lavkarbohydratkosthold og ved candidadiett.
Ved å kombinere Sukrin med Hi-maize og mandelmel kan du oppnå enda lavere blodsukkerbelastning på maten du spiser. Sukrin står på Norges Diabetesforbunds liste over søtningsstoffer som ikke gir blodsukkerstigning.

Sukrin finnes i naturen, og er ikke satt sammen i laboratorier.
Sukrin blir produsert av naturlige råstoffer gjennom en naturlig fermenteringsprosess.

Sukrin er tannvennlig, det reduserer hull i tennene på tre ulike måter:

* Gjør det vanskeligere for bakteriene å feste seg på tennene.
* Demper veksten av bakterier i munnhulen som fører til karies.
* Utbytting av sukker med Sukrin vil gi mindre mat for kariesfremkallende bakterier.

Sukrin har evnen til å uskadeliggjøre frie radikaler i kroppen, og virker dermed som en antioksidant.

Noen søtstoffer kan gi fordøyelsesbesvær ved inntak av større mengder. Sukrin har ikke denne negative egenskapen. Over 90% blir raskt absorbert i tynntarmen, og skilt ut uforandret i urinen."

2 kommentarer:

 1. Dette med sukker er veldig spennende! Selv har jeg "Bjørkesøt"

  Om du er opptatt av sukker som faktisk ikke er usunt, så veit jeg om en bra blogg som driver og utforsker masse på nettopp dette for tiden. Hun har funnet frem til masse bra, så det er verdt å ta en titt! Hun og ungene likte heller ikke Stevia om jeg husker rett.

  Her er linken: forandringensvei.blogg.no

  SvarSlett
 2. Ja jeg prøver å holde meg unna sukker, har gått på lavkarbo i cirka et halvt år og er svært fornøyd med det, og da er ikke sukker noen god kombinasjon.

  Takker for linken, skal sjekke ut den, og bjørkesøt også! :-)

  SvarSlett