Litt av hvert

Dette blir litt av hvert. Bildene mine, meningene mine, ting som interesserer meg, provoserer meg eller engasjerer meg.mandag 7. mars 2011

Ny veske

Jeg har kjøpt meg ny veske.
I den forbindelse kom jeg til å tenke på det underlige forholdet en del kvinner har til håndvesker. Noen kjøper omtrent like mange vesker som de kjøper sko, og de er ofte villige til å betale utrolige summer for disse veskene.

Av og til føler jeg meg nesten som en mann som sliter med å forstå kvinner.

Veske? Et middel for oppbevaring av ting man drasser med seg, hva er det som gir slike sterke følelser overfor dette transportmiddelet?

Jeg har lest at f.eks i Japan er dette med vesker helt sykelig for enkelte, noen lar omtrent være å spise, sparer hver krone... eller der heter det vel yen, og bruker kanskje en hel månedslønn på en veske.

Og for hva da? Snur menn seg på gaten etter kvinner med de flotteste og dyreste veskene?
Finner man mobilen eller lommeboken sin raskere i en dyr veske? Blir man en bedre person med en dyr veske, eller blir verden et bedre sted om flest mulig har dyrest mulig vesker?

Tror neppe det nei. Jeg hørte et innslag på radio (eller kan det ha vært TV?) om dette en gang, hvor de spurte menn om deres syn på håndvesker, og den gjengse mening (helt til de traff på en som var homofil..) var at de la ikke engang merke til veskene, langt mindre ante de hva de kostet og hvilke merker som var eksklusive.

Så om du ikke er ute etter homofile menn kan du spare deg bryet, og pengene.

Og grunnen til at jeg da måtte ha meg ny veske var..?

Vel, den jeg hadde var gammel og slitt, med ødelagt glidelås. Dessuten ville jeg ha en med eget rom for mobiltelefonen, så min nye mobil skulle slippe å ligge og slenge sammen med de omtrent 15 pennene som viste seg å befinne seg i vesken, og foruten slippe å tilsauses av den store ansamlingen med støvete tyggis jeg fant i bunnen da jeg ryddet opp og våget meg helt til bunns.

Jeg måtte tråle to butikker for å finne en som var grei nok, for det jeg faktisk lette etter fant jeg jo ikke, jeg ville ha en som kunne brukes både som veske og som sekk (det hadde jeg nemlig fra før) og jeg ville ha en med flere rom, men jeg tror mine veskekriterier ikke er helt på linje med veskedesignerenes sine, eller så får jeg vel kanskje tro damene i butikken på at de faktisk var utsolgt for denne typen..

Så nå har jeg spandert den svimlende sum av 300 kroner (jammen hadde de avslag på 100 kroner der i butikken du) på min nye veske, og regner med at det skal bli lenge til neste gang.

Tror jeg satser på å bruke resten av pengene mine på helt andre ting..

3 kommentarer:

 1. Jeg elsker vesker, og ønsker meg en som koster 4500... Flesteparten av veskene jeg har, har jeg imidlertid sydd selv. Det er også helt greit. Sko har jeg derimot ikke så voldsomt mange av, og de jeg liker godt, bruker jeg helt opp.

  I dag bør helst både vesker og sko være vanntette. Grrr...

  SvarSlett
 2. Eg deler din enorme interesse for vesker! Har det på samme måte, og har lenge følt meg ensom. Nå er vi iallfall to :)
  (Eg har det sånn med sko også, forresten - litt iallfall - sjøl om Roald meiner eg har mykje sko. Eg har ikkje det!)

  SvarSlett
 3. Eh... Du finner helt sikkert noe mye bedre å bruke de 4500 kronene på Lise, tenkt hvor mye tøy du kan kjøpe, og hvor mange vesker du kan sy.. ;-)

  Bra vi er to Ingrid, sammen er vi sterke, mot veskegalskapen...

  SvarSlett